goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Bea's Compleet Gezond

Bea Pols

Compleet Gezond Podcast maakt maandelijks 1 of 2 nieuwe afleveringen. Een kort gesprek met 1 gast die samen met host Bea Pols je wil inspireren en motiveren om je gezondheid in eigen hand te nemen. Elke gast geeft een gezondheidstip. Bea is leegstijlcoach, orthomoleculair therapeut, docent en auteur van o.a. Afslanken & Persoonlijke Groei en Kids op dieet. Ze is met haar methode zelf 40 kilo afgevallen. Ze heeft de enorme geneeskracht van gezonde voeding en leefstijl omarmd. Ze deelt haar kennis graag met je. www.compleetgezond.nl. Meld je aan voor de podcastnieuwsbrief.

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Bea's Compleet Gezond Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

play

06/05/23 • 29 min

Natasja Borsje uit Purmerend werkte op de afdeling Celbiologie en besloot toen om een opleiding voetreflexologie te gaan volgen. Wat hiervoor de aanleiding was, vertelt ze in deze podcast. Sinds 2014 is ze samen met haar man Bob, eigenaar van praktijk Zielsgeluk. Natasja is voedings- en orthomoleculair specialist bij klachten van darm/spijsvertering en -organen, hormonen, huid en hersenen. Daarnaast geeft zij (na)scholingen en trainingen aan MBO- en HBO opgeleide medisch specialisten en therapeuten. Verschillende gezondheidsonderzoeken zijn bij haar mogelijk waaronder een ontlastingsonderzoek. Waar we vandaag meer over gaan horen.

Daarnaast vertelt ze of er een relatie is tussen je darmgezondheid en je hormonen. Ze geeft antwoord op de vraag of je darmen je tweede brein zijn, zoals wel vaker gezegd wordt. Ook gaat ze dieper in over de relatie tussen zoettrek en je darmgezondheid. Kortom wederom een hele interessante podcast.

Gast: Natasja Borsje van Praktijk Zielsgeluk.
Host: Bea Pols van Compleet Gezond
Podcast is te beluisteren via ITunes en Spotify.

play

06/05/23 • 29 min

bookmark
plus icon
share episode
play

04/15/23 • 30 min

Gast is deze keer: Maikel Poog. Maikel is eigenaar van Een huis vol adem. In de praktijk richt Maikel zich op mensen met (ontwikkelings-) trauma en/of onveilige hechting. Een deel van de mensen die hier mee te maken heeft gehad hebben een neiging tot verslaving.

Zelf heb ik in mijn jeugd trauma meegemaakt en lang bleef dit onverwerkt. Als gevolg hiervan heb ik 15 jaar een eetstoornis gehad en uiteindelijk via allerlei trajecten ben ik mezelf meer gaan begrijpen en heb ik betrekkelijke rust in rondom het trauma gevonden en is de eetstoornis verleden tijd.

Toen ik Maikel een paar weken geleden ontmoette en zijn missie voor zijn praktijk hoorde dacht ik meteen, hier wil ik meer van weten. In mijn praktijk zie ik ook mensen die worstelen met een onveilige hechting, trauma of een verslaving. Al met al een interessante en persoonlijke podcast. Veel luisterplezier.

Gast: Maikel Poog een huis vol adem.

Host: Bea Pols van Compleet Gezond

play

04/15/23 • 30 min

bookmark
plus icon
share episode

Gast in deze podcast is Margret IJdema. Foto is van Norbert Reijngoud.

Margret kwam op haar 24e ineens door een val van haar paard in een rolstoel terecht met een lage dwarslaesie en onder andere een gebroken bekken. Ze heeft chronische zenuwpijn. Haar leven stortte in. Door haar positieve instelling en haar goede netwerk is ze nooit bij de pakken neer gaan zitten. Ze wilde niet afhankelijk worden van anderen en zoveel mogelijk zelf doen. Tegen alle verwachtingen in, raakte ze twee keer zwanger en kreeg twee gezonde dochters. Ze vindt haar draai in haar rol als moeder en echtgenoot. Tijdens de revalidatie begint ze met handbiken en zwemmen. Op haar 39e begint ze aan een topsport carrière. Een leeftijd waarop veel topsporters al met pensioen zijn. Ze is als paralympisch triatleet lid van Team NL en is naar de Paralympische spelen in Tokio geweest. In 2024 wil ze naar de Paralympische spelen in Parijs met het paralympische team van Nederland. Ze doet haar uiterste best om zich hiervoor te kwalificeren. Margret deelt graag haar verhaal omdat ze een voorbeeld wil zijn voor anderen. Zelf heeft ze een voorbeeld gemist. Ze is ook te boeken voor een inspirerende workshop of lezing.

Natuurlijk is Margret veel meer dan alleen een paralympisch triatleet. Wie weet komt er ooit nog eens een vervolg over andere aspecten uit het leven van Margret. Luister hier naar haar inspirerende verhaal. Zoals in elke podcast van Compleet Gezond is er aan het einde een gezondheidstip en heeft Margret nog een hulpvraag aan de luisteraars.

Meer over Compleet Gezond: www.compleetgezond.nl/podcast

Meer over Margret IJdema: www.margret-ijdema.nl

play

03/27/23 • 28 min

bookmark
plus icon
share episode

Hermine Worm van Change Food

Bea's Compleet Gezond

play

03/18/23 • 32 min

Gast is deze keer: Hermine Worm, voedingsadviseur bij haar bedrijf Changefood.nl. Hermine helpt je aan een optimale gezondheid en aan je juiste gewicht. Hermine is hiervoor het levende voorbeeld omdat ze op 79e jarige leeftijd nog fit en actief is en geen medicatie nodig heeft. Hoe ze dat doet en welke tips ze voor de luisteraar heeft, je hoort het in deze podcast. Veel luisterplezier.

play

03/18/23 • 32 min

bookmark
plus icon
share episode
play

02/25/23 • 15 min

Gast deze keer is Marieke Kalverda van WerkOersterk.nl. Marieke brengt vitaliteit op de werkvloer. Zowel voor bedrijven handig om ziekteverzuim te voorkomen als ook voor werknemers om in een gezonde omgeving aan het werk te zijn.

play

02/25/23 • 15 min

bookmark
plus icon
share episode

Met Jack en Linda had ik een heel gezellig gesprek. Informatief ook zeker. En omdat het de laatste uitzending van 2022 is een iets langere uitzending dan normaal gesproken. Jack en Linda hebben samen een bedrijf NL progroep. Jack en Linda geven NLP trainingen, leren mensen effectief communiceren en helpen mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze doen vanuit hun bedrijf in Heemskerk.

play

12/31/22 • 46 min

bookmark
plus icon
share episode
play

11/26/22 • 20 min

Diane van Rooijen van DRO shiatsu uit Sint Pancras is de gast in deze podcast. Shiatsu is een Oosterse kijk op gezondheid. Shiatsu werkt vooral met drukpuntmassage op de energiebanen. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt hierdoor geactiveerd. Je kunt dit merken doordat je meer ontspannen bent na een behandeling en dat je beter in je vel zit. Diane vertelt ook hoe je je lichaam positief kunt beïnvloeden en je leefstijl kunt verbeteren door shiatsu-therapie. Daarnaast vertelt ze ook over de guashasteen, de anti aging internethype van het moment. Zij gebruikt de guasha vooral als een therapievorm in haar praktijk.

play

11/26/22 • 20 min

bookmark
plus icon
share episode

Edward Blommaart over vasten

Bea's Compleet Gezond

play

10/29/22 • 26 min

Edward Blommaart van praktijk Oerfit uit Tuitjenhorn is de gast van deze podcast. Edward is gezondheidswetenschapper, biochemicus, PNI therapeut en expert op het gebied van vasten en darmgezondheid. Vandaag gaan we het vooral over vasten hebben. Goed voor je lijf zorgen is voor Edward heel vanzelfsprekend. Zelf doet hij dit door zich een gezonde leefstijl aan te meten. Hiermee houdt hij grip op zijn gezondheid, en heeft hij een fit en gezond lichaam. Een belangrijk onderdeel van zijn gezonde leefstijl is vasten. Hij is hierover zo enthousiast dat hij trainingen geeft aan mensen die willen starten met vasten. Hoogste tijd om eens om Edward te gaan praten.
play

10/29/22 • 26 min

bookmark
plus icon
share episode
play

09/24/22 • 28 min

De 12e podcast aflevering van Compleet Gezond staat online. Bea Pols, leefstijlcoach, - docent en orthomoleculair therapeut, lanceert elke laatste zaterdag van de maand een nieuwe podcast aflevering. Deze maand met als gast Antoinet de Jong uit Langedijk. Antoinet is eigenaar en oprichter van Pilates studio To Flow. Ze geeft dus Pilates les en ook Stick Mobility trainingen. In de podcast vertelt Antoinet een stukje over het ontstaan van Pilates. Ze praten over de (voor de oudere luisteraars) bekende DVD's van Mari Winsor. Antoinet vertelt ook over de vele gezondheidsvoordelen van Pilates voor lichaam, geest en vooral ook wat Pilates doet voor je spieren. Pilates is een vorm van sport maar zorgt niet voor blessures. Ook voor mensen die gezondheidsproblemen hebben kan Pilates juist een uitkomst bieden. Stick Mobility training. Op de foto zie je Antoinet bezig met een stick mobility training. Dit is een nieuwe vorm van beweging met 3 sticks/stokken. De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geeft je lichaam meer ruimte. Deze vorm is ook zeer geschikt voor na een revalidatietraject. Meer informatie over Pilates Studio To Flow kun je vinden op https://www.toflow.nl/. Twijfel je of dit iets voor je is? Een proefles is gratis ;).
play

09/24/22 • 28 min

bookmark
plus icon
share episode
play

07/30/22 • 26 min

De 11e podcast aflevering van Compleet Gezond staat vanaf 10:00 uur online. Bea Pols, leefstijlcoach, - docent en orthomoleculair therapeut, lanceert elke laatste zaterdag van de maand een nieuwe podcast aflevering. Deze maand is de gast Miranda Peereboom uit Langedijk. Miranda is de exclusieve vertegenwoordiger voor Nederland van het Oostenrijkse merk Neuner’s. Neuner’s heeft een aantal gezondheidsproducten die Miranda verkoopt. In de podcast praten Miranda en Bea over de voordelen van een kruidenthee voor je lichaam. Ook praten ze over de milde detoxkuur van het merk. Bea heeft een van de kuren ook zelf gevolgd, ter voorbereiding op de podcast. Een gezonde leefstijl krijg je door in kleine stappen, leefstijlveranderingen aan te brengen. Frisdrank of koffie vervangen door een kruidenthee kan al veel gezondheidsvoordelen geven. Compleet Gezond is vanaf 15 augustus 2022 ook partner van de Neuner’s kruidentheeën en detoxkuren. Bea gaat de kruidentheeën en de detoxkuren ook gebruiken in haar praktijk. Ook is er begeleiding mogelijk bij de detoxkuur en maakt ze een weekmenu om te volgen tijdens de detoxkuur. Want tijdens deze milde kuur mag je wel blijven eten. Ideaal om je lichaam te ontgiften of te resetten als een eerste stap op weg naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Meer informatie over de podcastafleveringen, https://compleetgezond.nl/podcast/ Meer informatie over de Neuner’s detoxkuur en kruidentheeën, https://neuners.nl/
play

07/30/22 • 26 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Bea's Compleet Gezond have?

Bea's Compleet Gezond currently has 20 episodes available.

What topics does Bea's Compleet Gezond cover?

The podcast is about Health & Fitness and Podcasts.

What is the most popular episode on Bea's Compleet Gezond?

The episode title 'Natasja Borsje over darmgezondheid' is the most popular.

What is the average episode length on Bea's Compleet Gezond?

The average episode length on Bea's Compleet Gezond is 25 minutes.

How often are episodes of Bea's Compleet Gezond released?

Episodes of Bea's Compleet Gezond are typically released every 20 days, 23 hours.

When was the first episode of Bea's Compleet Gezond?

The first episode of Bea's Compleet Gezond was released on Jan 28, 2022.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet