goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon

1 mei 2020: over feestdagen en watermeloenen

1 mei 2020: over feestdagen en watermeloenen

1 dag in 5 minuten: coronadagboek van een gerant

1 mei

Vandaag was het het Feest van de Arbeid. Zelden zo weinig trammelant hierrond gezien en gehoord. Heb ook geen nieuws gezien of gehoord vandaag. Gisteren nog wel. En daar ging het over SP-a, werd PVDA vernoemd en zag ik ook dat Vlaams Belang een podium kreeg. Die tussenkomst heb ik wél onthouden: Vlaams Belang is tegen belastingverhoging maar roept nu wel dat er premie moet zijn voor de mensen in de zorg. Over populisme gesproken.

Swat, terug weg uit de politiek en naar vandaag. En gisteren. Dat was zoals wel verwacht een zeer drukke dag. Eigenlijk is deze periode met al zijn feestdagen elk jaar al een stevige hap om door te gaan: een feestdag verschuift elk jaar aankopen en het is elke keer weer gokken om de cijfers juist te zetten zodat het juiste aantal personeelsleden ingezet kan worden. En in mei heb je er doorgaans drie.

Op zich was er donderdag voldoende volk voorzien. Kassa-werk was dus geen probleem. Maar de winkel terug vullen terwijl de klanten met karren vertrekken die uitpuilen blijft een uitdaging. Op zich ziet de winkel er eigenlijk nog behoorlijk goed uit als je ziet wat er buiten gaat. Straf was vooral dat we zowat de hele dag met wachtrijtjes buiten zaten. Om 19:10 hebben we de laatste wachtende een kar gegeven. Toen moesten er dus nog 20 karren de kassa passeren. Merci aan de collega’s die dat half uurtje extra deden om met 4 kassa’s deze mensen nog te kunnen bedienen.

Ik ben gisteren ook met mijn taak als assistent begonnen. Want bij gebrek aan assistent van de zaakvoerder, ben ik maar even mijn eigen assistent. Dat was ook weer even enorm bijbenen want toch lang geleden. Maar goed, het plan voor de opbouw van de gondels is klaar. Gondels hoor ik jullie vragen: wel, dat zijn die mooie plaatsjes in de winkel waar we producten die de leverancier graag in de kijker heeft staan, in de kijker zetten. Deze producten staan ook in onze maandelijkse folder. En die moeten dus elke maand een plaatske krijgen in de winkel.

Ook nog een fijne: twee jaar geleden bestelde op goed geluk 1 pallet watermeloenen in het begin van dat seizoen. We verkochten toen plots 3 paletten. Vorig jaar deed ik hetzelfde en verkochten we 8 paletten. Dit jaar moest mijn commerciële coach lachen toen ik het in mijn nieuwe winkel ook wilde doen. Wel, op 3 verkoopsdagen tijd verkochten we al meer watermeloenen dan deze winkel vorig jaar in heel mei deed. Dat zijn van die dingen die echt een fijn gevoel geven.

Vandaag dan. Weer een rustdag. En naast rusten werd er ook weer wat gefietst: naar mijn moeder dit keer en naar mijn schoonouders. Even een kort aan-de-deur-babbeltje en dan de fiets aan de kant en een mooie wandeling via knooppunten. Onder andere langs de Steenbeemden. Elke keer blijven de geluiden die vogels produceren mij fascineren. Als ik na heel deze corona-tijd wat meer tijd heb, ga ik op vogelgeluidenjacht denk ik.

Verder kijkend naar de zomer, begint de hoop om alsnog naar Malta te kunnen, terug wat op te flakkeren. Malta zelf wil natuurlijk snel terug toerisme het land binnen brengen. Hopelijk wordt Europa het nu snel eens over voorwaarden om te kunnen reizen. Desnoods een corona-paspoort dat bewijst dat je de ziekte niet draagt.

Tot een volgende keer

05/01/20 • 4 min

plus icon
Not bookmarked icon
Share icon

Episode Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

eg., What part of this podcast did you like? Ask a question to the host or other listeners...

Post

Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this episode

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

Copy